Bitkiler
Üzerinde Ar-Ge Çalışmaları Yaptığımız Bitkilerimiz

Maydanoz
Petroselinum Sativum

Nane
Mentha Piperita

Fesleğen
Ocimum Basilicum

Fasulye
Phaseolus Vulgaris I

Marul
Lactuca Sativa

Aloe Vera
Aloe Vera

Stevia
Stevia Rebaudiana

Kabak
Cucurbita Pepo L.

Kendi geliştirdiğimiz
Bitki Yetiştirme Kabinleri
Bitkilerin üzerinde çeşitli faktörlerin etkilerini ölçmek ve optimum yetiştirme verilerini elde etmek için kendi bünyemizde bitki yetiştirme kabini tasarladık ve ürettik.
Işık Kontrolü
Bitkinin vejetasyon dönemine göre istenilen rengin PPF değerini ayarlama imkanı sunar. Ekran vasıtasıyla kullanıcı arayüzünden 7 farklı renk ışığın oranları, gece ve gündüz süreleri ayarlanabilir.
Sıcaklık ve Nem Kontrolü
Yetiştirilen bitkinin isteğine göre sıcaklık ve nem ayarlama imkanı sunar. Ekran vasıtasıyla kullanıcı arayüzünden gece ve gündüz ayrı olarak sıcaklık ve nem değerleri ayarlanabilir.
Akıllı Sulama
Bitkinin isteğine göre belirlenen aralık ve süre boyunca otomatik olarak sulama imkanı sunar. Ekran vasıtasıyla kullanıcı arayüzünden sulama süre ve periyot değerleri ayarlanabilir.
Sıkça Sorulan Sorular
Topraksız tarım nedir?
Topraksız tarım, sel ve kuraklık gibi mevsim veya doğal afetlerden bağımsız olarak hasada izin verir. Topraksız bir ortamda bitki yetiştirmekte kullanılan bir yöntemdir. Bitkiler ihtiyaçları olan besin elementlerini toprak yerine bitkinin ihtiyacı olan minerallerin özel
olarak hazırlandığı besin solüsyonundan karşılarlar. Bu nedenle, bitkiler toprak ortamında yaptıkları gibi besin maddelerini bulmaya çalışmak yerine, besin elementlerini kolay bir şekilde doğrudan bu solüsyondan alabilirler. Ancak şu unutulmamalıdır; yetiştirme ortamının kendisi bir besin kaynağı değildir.
Neden topraksız tarım?
Topraksız tarımın tercih edilmesinin sebepleri;
- Toprak kaybı
- Toprak yorgunluğu
- Yabancı ot sorununun
… yaşanmaması - Su, gübre, ilaç gibi girdilerin en ideal şekilde kullanılması
… olarak sıralanabilinir.
Topraksız tarım, toprağa bağlı kalmadan yapılabilen bir üretim yöntemi olduğu için, uygun olmayan alanlarda da tarım yapılabilinir. Erkencilik, verim ve kalite artışı; dengeli bir beslenme ve bakım olanakları sağladığı için bitkiler erkenden ve daha fazla verime yatar. Bitkilere istenilen besin elementi gerekli zamanda ve miktarda verildiği için erkenci ve kaliteli ürün alma olanağı artar.
Modern seraların avantajı nedir?
Modern sera sistemlerinin kullanımı sayesinde coğrafi şartlar ve iklim koşullarından etkilenme durumu ciddi oranda kontrol altına alınabilir.
Seralar içinde yetişen bitkileri dışarıdaki elverişsiz hava şartları, yağışlar, yüksek sıcaklık değerleri, rüzgar ve diğer zararlı etmenlerden korur.
Sera içinde sıcaklık, nem, ışık değerleri modern sera sistemleri içerisinde kullanılan doğru otomasyon sistemi sayesinde optimal düzeye getirilebilir
Modern topraksız sera sistemleri kullanımı ile yapay iklimlendirme ve suni yetiştirme ortamı oluşturularak sebze, meyve ve kesme çiçek gibi farklı bitki türleri yetiştiriciliği yapılabilir.
Modern topraksız sera sistemlerinde veriminizi artırırken hastalıklarla, zararlılarla ve çevre koşullarıyla mücadelenizi de en aza indirebilirsiniz.
Neden yatırım yapmalıyım?
Özellikle toprak ve su kaynakları yetersiz ülkelerin gıda açısından dışa bağımlılıktan kurtulmak istemesi, genelde ise artan nüfusun gıda gereksinimini karşılamak, su ve gübre açısından daha az girdi ile daha yüksek verim almak amacıyla topraksız tarım önemli bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır.